Yazarlarımız

Mustafa Turan
1978 yılında Ağrı’da doğdu. İlkokulu Ağrı’da, orta öğrenimini Ankara’da, lise öğrenimini Burdur ve Denizli’de, yükseköğrenimini ise Konya Selçuk Üniversitesinde tamamladı.
Özel sektörde belli bir süre çalıştıktan sonra ilk görev yeri olan Diyarbakır‘da öğretmenliğe başladı. Beş yıla yakın kendi isteğiyle köyde kaldı.
İkinci görev yeri olan İstanbul Bahçelievler’de üç yıla yakın çalıştıktan sonra Silivri’ye idareci olarak atandı. Belirli bir süre yerine getirdiği idarecilik görevi ardından kendi isteğiyle öğretmenliğe dönüş yaptı.
Çocukluğundan beri ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasının ancak eğitimle olacağına inanan biri olarak bütün gayretini bu alanda sarf etti. Ulusal ve bölgesel düzeyde eğitim ile ilgili birçok projede aktif olarak görev aldı.
Türk Beyin Takımı Eğitim Programlarını, Türkiye Satranç Federasyonu Hakem ve Antrenörlük Eğitimlerini, Türkiye Mangala Federasyonu Hakem ve Antrenörlük Eğitimlerini, Türkiye İzcilik Federasyonu İzci Liderlik Eğitimlerini, İstanbul Robotik Akademi Eğitim Programlarını tamamladı. Halen bu kurumlarda aktif olarak görev yapmaktadır.

Deniz Akalın
1982 yılında Antalya’da doğmuştur.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2004 yılında mezun olmuştur. 2005 yılından itibaren İstanbul Barosu mensubu olarak Fikri ve Sınai Mülkiyet Hukuku alanlarında aktif avukatlık yapmaktadır. 2005 yılından beridir Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde Marka Vekilliği yapmaktadır. 2015’te İstanbul Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yüksek Lisansını tamamlamış ve ağırlıklı olarak marka yönetimi, tüketici davranışları ve hikaye anlatımı üzerine çalışmalara yoğunlaşmıştır.
Edebiyata olan ilgisi ve sevgisini toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında derinleştirerek dünya masalları, Anadolu masalları, hikaye anlatımı alanlarında araştırmalar yapmış; 2019 yılında ilk kitabı olan Kahraman Prensesler’i Lena&Mama Yayınevinden çıkarmıştır.
İstanbul’da yaşamakta olan Deniz Akalın, evli ve iki çocuk annesidir.
_JPG.jpg)
Mustafa Işık
1955 yılında Malatya Doğanşehir’de doğdu. İlk ve ortaokulu Doğanşehir’de bitirdi. Ortaokuldan sonra parasız yatılı olarak okuduğu Sivas İlköğretmen Okulu’nu 1974 yılında bitirdi.
Mardin ve Diyarbakır’da dört yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra mesleğine uzun bir ara vermek zorunda kaldı. 1999 yılında tekrar döndüğü öğretmenlikten 2019 yılında emekli oldu.
Mustafa Işık daha ortaokul yaşlarındayken şiirler yazmaya başladı. İlk kitabı Elimde Ay Kırıkları 1988 yılında yayımlandı. Şimdiye kadar yayınlanmış 4 tanesi çocuk şiirleri olmak üzere 11 şiir kitabı bulunmaktadır. Yazarın, şiirin yanı sıra çocuk edebiyatı alanında yayımlanmış kırkı aşkın kitabı bulunmaktadır.

Hilâl Er
Üniversite kütüphanesinde çalışırken tanışıp evlenen anne babanın ilk çocuğu olarak Elazığ'da doğdu. Kitaplarla dolu bir evde, eğitimcilerle dolu bir ailede büyüdü. Küçükken veteriner olmak isterdi. İnönü Üniversitesi İşletme Bölümünü tamamlayarak bankacı oldu. Finans kariyerine ara verdiği bir dönemde hayatının kırılım noktalarından biri olarak tanımladığı fotoğraf sanatı ile tanıştı. Çok özel hocalardan aldığı dersleri ikinci üniversitesinde Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünü okuyarak taçlandırdı.
Küçüklüğünden beri okumayı çok severek temellerini attığı yazarlık yolculuğuna, çocuklara yönelik yaptığı fotoğraf atölyesinde fotoğrafla ilgili çocuk kitaplarının sayısının çok az olduğunu fark ederek başladı.
Lena & Mama Yayınevi'nin yayımladığı "Berkay Eve Nasıl Döndü?" (2021) ve '‘Hadi Fotoğraf Çekelim" (2021) başlıca eserleridir.
Amazon Kindle Direct Publishing‘de Pumza Water Fighter, My Short Stories (1 ve 2) başlıklarıyla 3 adet İngilizce e-kitabı bulunmaktadır. (2022)
Dilay Su ve Berkay adında iki çocuğu, Kukki adında bir kedisi ve birçok hayali var. Gelecek için hayalleri arasında kendi hikaye atölyesini yapmak, yazmaya devam etmek, gitar çalmak ve Japonca öğrenmek bulunuyor.

Gülseren Sönmez
1946 yılında doğdu. Öğretmen, yazar, ressam ve ebru sanatçısı. Konya Kız İlk Öğretmen Okulu ve Gazi Eğitim Resim-İş Bölümünü bitirdi. 1963-89 arası 26 yıl öğretmenlik ardından emekli oldu. 1989-2009 arası 20 yıl çeşitli galerilerde ve kendi evinde sanatçı adayları yetiştirdi. Suluboyalı resimlerinde doğa yorumcusu, yağlıboyalı resimlerinde sürrealist ve dışavurumcu niteliği ön plandadır. Çalışmalarında suluboya, yağlıboya, pastel, ebru, linol, mono, gravür, kağıt sanatları (kolaj) tekniklerini kullanmaktadır.
102 kişisel sergi açtı. Kişisel sergilerinden 7 tanesi Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hematoloji Bölümü yararına idi. Tablolarının tüm gelirini ve yaptığı 6.000 ebruyu Çocuk Hematoloji Bölümü’ne bağışladı. Resim ve ebrularının geliriyle bir apartman dairesi satın alındı. Ankara dışından tedaviye gelen lösemi hastası çocukların dar gelirli aileleri bu dairede kaldılar. Günümüzde daire aynı kurum tarafından kiraya verilmekte, geliri lösemili çocuklar yararına kullanılmaktadır.
102. kişisel sergisini 2020’de Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde açtı. 700’ün üzerinde karma sergiye katıldı. Sanatçının müzelerde, özel ve kamu kurumlarında, Lübnan, Fransa, İsviçre, Kosova, ABD, Rusya, İspanya, Türkmenistan, Belçika, Gürcistan, Ukrayna, Polonya, Çekya, BAE ve Bulgaristan’da eserleri bulunmaktadır.
